کتاب گردشی در جهان، از منابع نسبتا کامل و جامع موجود، در زمینه ستاره شناسی آماتوری در کشورمان است که با نام اصلی A Journey Through The Universe توسط "ایان موریسن" به رشته تحریر در آمده و غلامرضا شاه علی نویسنده و مترجم شیرازی آن را به زبان فارسی ترجمه کرده است. این کتاب با زبانی ساده، در ۴۷۴ صفحه شامل ۲۳ فصل مجزا، به بررسی موضوعات گوناگونی از اخترشناسی و کیهان پرداخته است که از مهمترین آنها میتوان به مواردی زیر اشاره نمود: سیمای منظومه شمسی، سفر به سیارات بیرونی، چهارصد سال تلسکوپ، خانواده ستارگان، در جستجوی جهانهای دیگر، آیا ما تنها هستیم؟ میراث هابل، ماده تاریک و انرژی تاریک، پس تاب آفرینش، نگاهی به کیهان و . . .
نویسنده در مقدمه کتاب مینویسد: "گر چه در تمام زندگی کاری، من یک ستاره شناس رادیویی بودهام، از آسمان نیز بسیار لذت میبرم. در ۱۲ سالگی با استفاده از تلسکوپی که از مقوا و عدسیهای اهدایی عینک سازم ساخته شده بود، به رصد دهانههای ماه و اقمار مشتری پرداختم. حالا که این نوشته را مینویسم، کتاب باریک پدرم را با عنوان "ماهیت جهان" بر روی میز تحریر در کنارم دارم. این کتاب بود که با الهام گرفتن آن، یک ستاره شناس شدم."
نکته حائز اهمیت در خصوص این کتاب آن است که نویسنده که ناشر آن نیز میباشد، علاوه بر انتشار نسخه چاپی کتاب، فایل PDF آن را نیز با رضایت خود در وبسایت شخصی منتشر نموده است که اقدامی شایستهی سپاسگزاری و تلاشی مضاعف و خیرخواهانه به منظور ترویج دانش ستاره شناسی در کشور عزیزمان محسوب میگردد.