مترجم: نگار دادفر 
مدرس مرکز نجوم مهراستار

 

در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۱ (۲۹ مهر ۱۴۰۰) برای نخستین بار یک ماموریت فضایی جهت مطالعه بر روی تروجان‌ها شکل خواهد گرفت. نام این ماموریت از کامل ترین و قدیمی ترین فسیل انسان تبار موسوم به "لوسی" الهام گرفته شده است.

بدین ترتیب ماموریت لوسی انقلابی در دانش ما در مورد منشأ سیارات و شکل گیری سامانه خورشیدی ایجاد خواهد کرد. فضاپیمای لوسی در اکتبر ۲۰۲۱ به فضا پرتاب می‌شود و سفری ۱۲ ساله را به هشت سیارک مختلف شروع خواهد کرد.

سیارک‌های تروجان گروهی از سیارک‌های فسیل مانند هستند که با سیاره، مداری مشترک دارند و اغلب حاصل بقایای شکل گیری سیاره هستند. این اصطلاح (تروجان / Trojan) بیشتر در مورد سیارک‌هایی به کار می‌رود که با سیاره مشتری در ارتباط‌ هستند. مسیر پیچیده لوسی آن را به دو گروه از تروجان‌ها می‌رساند. این دو گروه شامل یک سیارک کمربند اصلی و  هفت تروجان است که چهار مورد از آنها اعضای سیستم‌های دوتایی هستند.

سه نوع اصلی تروجان‌ها در گروه‌های P , C و D  تقسیم بندی شده‌اند. تروجان‌های قرمزِ تیره P و D شبیه اجسام یخی هستند که در کمربند کویپر یافت می‌شوند و فراتر از مدار نپتون گسترش یافته‌اند. تروجان‌های نوع C بیشتر در قسمت‌های بیرونی کمربند اصلی سیارکی که بین مدار سیاره مشتری و مریخ قرار گرفته است، یافت می‌شوند.